top of page

Farfalla...(deel 2)

Er zijn intussen al twee jaar verstreken dat de samenwerking met Farfalla bestaat en hetzelfde gevoel van vertrouwen en tevredenheid is gebleven. In tijden van een enorm aanbod is de keuze zeker moeilijk en de zoektocht was zeker niet makkelijk. Vooral voor een groot liefhebber en gebruiker van etherische oliën. Niet alleen de visie van de mensen achter dit mooie bedrijf, maar zeker de certificering heeft jaren geleden een bijzondere indruk op mij gemaakt.


Bio-controle

In Zwitserland worden alle producenten gecontroleerd door onafhankelijke biologische controle-instanties. De organisatie die verantwoordelijk is voor de inspectie en de certificering wordt op de producten vermeld. Farfalla wordt in Zwitserland gecontroleerd door bio Inspecta AG met betrekking tot de ingekochte/verkochte hoeveelheden biologische producten. Het controle nummer van Farfalla is: bi-31012.


Natrue certificering

NaTrue hanteert de strengste eisen en garandeert de beste natuurlijke cosmetische kwaliteit.

NaTrue certificeert op drie niveaus, afhankelijk van het biologische gehalte:

Niveau 1: natuurlijke cosmetica (komt overeen met de huidige BDIH-norm).

Niveau 2: Natuurlijke cosmetica met een biologisch gehalte (organisch gehalte van ten minste 70%).

Niveau 3: biologische cosmetica (organisch gehalte van ten minste 95%). Aangezien het watergehalte van de producten niet wordt meegerekend, is dit niveau zeer moeilijk te bereiken.


CSE-label

Het CSE-label is het eerste duurzaamheidskeurmerk voor een gecertificeerd ondernemingsbestuur en geldt, in tegenstelling tot product certificeringen, voor de hele onderneming. Het staat voor verantwoorde bedrijfsbeslissingen die in harmonie met alle bedrijfsomgevingen worden genomen. De drie dimensies van duurzaamheid - ecologisch, sociaal en economisch - zijn gelijkwaardige kerncompetenties van een gecertificeerd bedrijf en worden voortdurend verbeterd. De Society for Applied Business Ethics en het CSE-label controleerden alle aspecten van Farfalla en certificeerden ze als "duurzaam".

Grand Cru

Bij Farfalla is de Franse kwaliteitsaanduiding "grand cru" een blijk van waardering voor bijzondere essentiële oliën en de mensen die erachter staan. Een "Grand Cru" essentiële olie moet aan de volgende criteria voldoen:

1. Het teeltgebied is typisch/origineel.

2. Haar producenten zetten zich op gepassioneerde en overtuigende wijze in voor duurzame kwesties (ecologisch en sociaal) en dragen bij tot het behoud van de biodiversiteit.

3. De grondstoffen zijn aromatische planten die afkomstig zijn van gecontroleerde wildpluk (FairWild) of van gecontroleerde biologische of demeterteelt.

4. De destillatie ervan wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen van een gecontroleerd biologisch kwaliteit.


Farfalla is betrokken bij een prachtig project, vroedvrouwen hulpproject. Het Farfalla vroedvrouwen hulpproject is bedoeld om de moedersterfte in de armste landen van de wereld terug te dringen. Met elk verkocht Farfalla product wordt de opleiding van een vroedvrouw financieel ondersteund in deze bijzonder getroffen landen. De vroedvrouwen zorgen voor moeders en hun baby's, voor, tijdens en na de geboorte. Voor een gezonde start in het leven - over de hele wereld.


De opmerkelijke groei van HealthyMe bewijst dat de keuze die ik jaren geleden maakte, de juiste keuze was...


Voel je welkom om samen met mij Farfalla te ontdekken...


Liefs,

Adina

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

St. Valentijn… Rozen, iris of jasmijn!

Ook St. Valentijn is gelinkt aan de meest fantastische geur die er is, de geur van rozen. Een zoete, mooie en verleidelijke geur die zeker aanslaat! Maar er zijn ook geuren die zeker niet minder zijn

Comments


bottom of page