top of page

Hydrolaat van tea tree!

Bijgewerkt op: 8 mei


Praktische tips!


Het is vaak meer dan duidelijk dat niet altijd even helder is, hoe een hydrolaat gebruikt kan worden. En dat vaak een etherische olie op een foute manier wordt gebruikt. Helaas!


Juist omdat een hydrolaat multi-inzetbaar is, lijkt het voor sommigen ingewikkeld!

Een aantal praktische tips voor de hydrolaat van tea tree zou voor velen helderheid in kunnen brengen!


Tea tree water is een bloemendestillaat (hydrolaat) uit de vers geplukte tea tree blaadjes. De geur kan beschreven worden als fris, kruidig en medicinaal. Tea tree is wereldberoemd om haar desinfecterende eigenschappen. De hydrolaat is, net als de Tea tree olie, antibacterieel, schimmeldodend en anti-viraal.


Omdat de hydrolaat ontsmettende eigenschappen heeft, kan hij bij wonden en insectenbeet gebruikt worden. Verzacht de jeuk bij insectenbeet en werkt licht pijnstillend! Ga jij vaak met de kinderen door het bos? Op avontuur? Of gaan jullie graag naar het strand? Neem deze hydrolaat mee! Ook tijdens onze vakanties lopen we tijdens een strand wandeling snijwonden op!

Gebruik deze hydrolaat als voeten spray voordat je gaat zwemmen! Voorkomt zwemmerseczeem! Iets dat je echt niet wil oplopen!


Hand in de brandnetels! Oeps! Snel deze hydrolaat inzetten!


Heb jij of iemand anders in je gezin last van acne? Vette huid? Ook hier biedt de hydrolaat een goede ondersteuning! In vergelijking met de etherische olie van tea tree, die verdund moet worden voor het gebruik, wat bij een hydrolaat in feite niet nodig is!

Ook de hydrolaat van pepermunt mag hier ingezet worden!


In de aromatherapie wordt deze hydrolaat gebruikt als mondspoeling en biedt ondersteuning bij tandvleessonstekingen.


Luizen op school? Een nachtmerrie voor vele moeders! Met de hydrolaat van tea tree wordt voorkomen een feit! Spray tijdens het kammen!


De hydrolaat helpt om ruimtes te zuiveren en plekken te desinfecteren! Spray in de ruimte of op de gerichte plek! Ook te gebruiken in een aroma diffuser!


In mijn webshop vindt je een mooi assortiment hydrolaten. Met mooie toepassingen en werking!


Veel liefs,

Adina


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

St. Valentijn… Rozen, iris of jasmijn!

Ook St. Valentijn is gelinkt aan de meest fantastische geur die er is, de geur van rozen. Een zoete, mooie en verleidelijke geur die zeker aanslaat! Maar er zijn ook geuren die zeker niet minder zijn

Comments


bottom of page