top of page

Hydrolaten…een zomerse must-have!


Eenmaal kennisgemaakt met aromatherapie, ontdek je de wereld van hydrolaten. Een prachtige wereld van producten van zachte aard, geschikt voor gebruik op duizend-en-een verschillende manieren, subtiele en aangename geuren en nog veel meer!

Moeders opgelet! ❤️Met een hydrolaat kun je kleine ongelukjes van jullie kindjes verhelpen! Super handig en fijn!❤️


Een hydrolaat is het resultaat van een zorgvuldig en gecontroleerd proces met toch moderne destillatieapparatuur en -methode. Het wordt verkregen uit (aromatische) planten.


In tegenstelling tot etherische oliën, die heel krachtig zijn en zorgvuldig moeten worden ingezet, is het gebruik van hydrolaten iets makkelijker. Omdat een hydrolaat wateroplosbare stoffen bevat, mengt het goed met water, maar het kan ook onverdund op de huid worden gesprayd.


Als verkoeling na een insectenbeet (tea tree, pepermunt), bij onrustige of geïrriteerde (baby)huid, bij een onrustig kindje en als toevoeging in een badje (hydrolaat van sinaasappelbloesem, roos, melisse, kamille), en als gezichtstonic (hoe handig is het om een tonic te hebben die multi-inzetbaar is? Een hydrolaat kan bovendien de doorbloeding van je huid stimuleren en werkt desensibiliserend).

Ook bij jeuk en pijnlijke plekken op de huid is een hydrolaat zeker fijn!Vliegangst, onrust tijdens het reizen, wondjes behandelen? Dan is het hydrolaat van lavendel of roos ideaal! Het heeft een kalmerende en helende werking, en een fijne en subtiele geur!


Sommige hydrolaten zijn milde producten die als mondverzorging kunnen worden gebruikt (pepermunt, tea tree, laurier), ook bij ontstoken tandvlees. Ze hebben een ontsmettende en pijnstillende werking. Maak er gebruik van!


Gebruik hydrolaten van lavendel, roos, korenbloem of kamille als oogbad voor ogen die gewoon geïrriteerd of opgezwollen zijn. Deze ongemakken kunnen makkelijk verholpen worden met een milde, verfrissende en verzachtende hydrolaat.


Wauw! Dit klinkt toch geweldig? Met een hydrolaat kun je zoveel kanten op!!! Meer informatie over cosmetisch gebruik volgt!


Liefs,

Adina

Orthomoleculaire voedingscoach

Aromatherapie consulente


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

St. Valentijn… Rozen, iris of jasmijn!

Ook St. Valentijn is gelinkt aan de meest fantastische geur die er is, de geur van rozen. Een zoete, mooie en verleidelijke geur die zeker aanslaat! Maar er zijn ook geuren die zeker niet minder zijn

Comments


bottom of page