top of page

Zomer, etherische oliën en meer…

Bijgewerkt op: 25 jun.


Etherische oliën en zomer

Praktische tips!


Mijn vorige workshop was vanaf het begin even anders aanpakken, want geen van mijn deelnemers was bekend met aromatherapie. Het was dus even switchen!


Wat de deelnemers het meest aansprak, waren de praktische, duidelijke en simpele tips die ik hen gaf. Basisweetjes en eenvoudige toepassingen! Pats boom! Omdat ik etherische oliën ook in de zomer onmisbaar vind, wil ik met jullie een paar toepassingen delen.


Citroen e.o. helpt je te ontspannen en bij warm weer voelt alles als een frisse, verkoelende bries. Het helpt je de ruimte schoon en fris te houden. Verstuif de olie in de keuken om onaangename geuren te verwijderen, doe een paar druppels in je wasbak of prullenbak om nare geuren te neutraliseren. Combineer deze met citroengras of grapefruit voor extra frisheid!


Pepermunt e.o. biedt verkoeling bij warme temperaturen. Ook een voetenbadje met pepermuntolie helpt bij vermoeide benen en voeten. Meng 10 ml jojoba- of olijfolie met 2 druppels pepermunt en giet dit in je voetenbadje.


Bergamot e.o. helpt je na een warme dag een kalmerend maar ook opwekkend gevoel en energie te krijgen. Verstuif deze in de avonduren om je nachtrust te verbeteren. Bergamot is de olie die helpt bij doorslapen!


Palmarosa e.o. is fijn na een lange, warme dag. Het is sterk ontspannend en heeft een zachte, bloemige rozengeur die je meer liefde voor jezelf kan laten voelen. Het herstelt de innerlijke balans en werkt ontspannend bij stress en gejaagdheid. Meng deze met vanille, patchouli of kamille voor extra ontspanning. Ideaal om als toevoeging te gebruiken.


Simpele en veilige toepassingen! Als je geen ervaring hebt met etherische oliën, is mijn advies om eerst een paar klassiekers te gebruiken. Verstuif in het begin twee tot vier druppels; begin dus aan de lage kant en gebruik niet meer dan 8 druppels in totaal.

Maar vergeet niet te genieten van de weldadigheid van deze oliën!


Ik wens je een geweldige zomer!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

St. Valentijn… Rozen, iris of jasmijn!

Ook St. Valentijn is gelinkt aan de meest fantastische geur die er is, de geur van rozen. Een zoete, mooie en verleidelijke geur die zeker aanslaat! Maar er zijn ook geuren die zeker niet minder zijn

Comentários


bottom of page