top of page

De nachtrust met helicrysum italicum

Tijdens mijn studiejaar bij Fytarom vertelde ik zo vaak aan mijn studiegenoten hoe fantastisch ik de etherische olie van helicrysum italicum vind. Ik dacht nog: ''straks krijg ik een bijnaam''...haha. Maar deze etherische olie, naast de roomse kamille, brengt mij terug naar mijn kindertijd toen ik vaak kamille zat te plukken, Een pure, licht-zoete, kamille-achtige geur...het is voor mij de geur van puurheid. Al heeft de helicryse ook een lichte kerrie-geur, niet voor niks wordt hij ook kerrie plant genoemd. De herinneringen van de velden volle kamille, de warme zomer en de lieve zachte bries langs je kinderlokken blijven mij troosten...

Maar helicryse is een zeer effectieve olie bij vele ongemakken en ook in momenten waarin elk van ons troost zoekt. Het is de olie die ons kan helpen drempels te overwinnen en veranderingen te kunnen accepteren. Blauwe plekken op de ziel? De helicryse is er voor je!Toen onze oudste dochter een jaar geleden ziek werd, griep en heftige hoest aanvallen kreeg, koos ik als eerste de helicryse in te zetten. Naast zijn kalmerende eigenschappen, is hij een goede slijmoplosser en een pulmonaire reiniger, sterk ontzwellend (slijmvliezen, longen en luchtwegen) en sterk ontstekingsremmend. Het is een kostbare olie maar hij is het dubbel en dwars waard. Hij is voor mij ook een alleskunner, want hij is voor de huid een ware vriend, niet alleen bij slecht genezende wonden, allergische huidreacties, oncologische ulcera, couperose, psoriasis, huidbeschermer tijdens radiotherapie maar ook bij letsel wordt hij snel ingezet. Zo kwam een tijdje geleden ons dochtertje boven helemaal ontdaan...deze nieuwsgierige dame zat in onze voorraadkast aan het snuffelen en stapte in een punaise die uit een doosje viel. Best pijnlijk! Ik koos voor deze pijnstiller!


Voor de meeste van ons die bekend zijn met aromatherapie is helicryse de olie bij blauwe plekken, maar ook de Arnica tussen de etherische oliën. Voor onrustige mensen als mij een rustgever, een olie die in stressvolle periodes zorgt voor kalmte en ondersteuning in mijn persoonlijke ontwikkeling. Slapeloze nachten? Onrust in je hoofd?


Diffusers blends


1 druppel helicryse

1 druppel lavendel

2 druppels patchouli


2 druppels helicryse

2 druppels roomse kamille

1 druppel mandarijn

1 druppel zoete sinaasappel


3 druppels helicryse

1 druppel ylang ylang

1 druppels sandelhout

1 druppel roos


2 druppels helicryse

1 druppel echte kamille

2 druppels roomse kamille

1 druppel patchouli


Slaap lekker!

Liefs, Adina


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

St. Valentijn… Rozen, iris of jasmijn!

Ook St. Valentijn is gelinkt aan de meest fantastische geur die er is, de geur van rozen. Een zoete, mooie en verleidelijke geur die zeker aanslaat! Maar er zijn ook geuren die zeker niet minder zijn

Comentarios


bottom of page